Обсъдиха бъдещата визия на централната зона в Асеновград

17:37, 10 ное 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два идейни проекта за благоустрояване на част от централната зона и площад "Акад. Николай Хайтов" бяха предсавени днес на обществен форум, съобщиха от Община Асеновград.

Обсъждането бе по повод реализацията на спечеления проект "Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти за програмен период 2014 - 2020 за гр. Асеновград" по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013 г.".

Двата варианта на обемно-пространствените решения бяха презентирани от фирмата изпълнител "Стройинвестконсулт София" ЕООД, след като ръководителят на проекта инж. Пламен Йончев откри публичното обсъждане.

Представените проекти имат за цел осигуряването на съвременно оформено, благоустроено и обществено значимо площадно пространство. Дейностите ще бъдат насочени към предотвратяване разрушаването на конструкцията на подлеза, възстановяването и укрепването му. Градската среда ще бъде обновена чрез рехабилитация на пешеходни и зелени пространства, създаване на достъпност за хора в неравностойно положение и повишаване сигурността и безопасността в града.

Асеновградчани, които присъстваха на общественото обсъждане, направиха редица предложения към общинското ръководство и фирмата изпълнител. Гражданите искат да се направят паркинги и асансьор от страната на Общината или открит ескалатор до Градската библиотека "Паисий Хилендарски" за улеснение на хората в неравностойно положение, както и точно определено място за паркиране на таксита в града. Според асеновградчани е необходим и ремонт на тунела под трето ниво на централния площад, както и изграждането на поне две обществени тоалетни.

От общинското ръководство поясниха, че към този момент вариантите са на фаза идеи и работата по тях продължава. Всички заинтересовани могат да разгледат подробните проекти в сайта на Община Асеновград и да отправят своите предложения към общинската администрация. След приключване на обсъждането изпълнителят ще продължи с изработването на работен проект за централния площад в Асеновград, който да бъде реализиран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама