Багер с хидравличен чук събаря басейна във ВС „Русалка“

19:13, 10 ное 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес багер с хидравличен чук събаря незаконния басейн във ваканционно селище “Русалка“. Рушнати са стените и дъното на басейна. Вчера е било съборено кафенето там, научи Topnovini.bg.

Срокът, според издадената заповед за принудително събаряне, е до 20 ноември, но се очаква дейностите да приключат до дни.

Днес от Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщиха, че от началника на Регионална дирекция за национален строителен контрол Североизточен район през януари 2014 г. е издадена заповед  за премахване на незаконен строеж „Комплекс от басейни с кафе-аперитив със застроена площ 537.50 кв. м“, извършен във ваканционно селище „Русалка“ от ВС „Русалка“ АД, представлявано от Евгения Банева. След надлежното й връчване, заповедта е обжалвана и с окончателно решение от декември 2014 г. на Върховен административен съд е потвърдена. От датата на влизане в сила заповедта за премахване, става годно изпълнително основание, подлежащо на изпълнение по предвидения за това законов ред. Отправена е покана за доброволното изпълнение на заповедта. След като тя не е изпълнена доброволно от ВС „Русалка“ АД, са предприети действия по принудителното премахване на незаконния строеж от органите на ДНСК.

От МРРБ припомнят, че това не е единственият незаконен строеж, извършен на територията на ВС „Русалка“. През 2010 г. и 2011 г. са премахнати принудително още два незаконни строежа – яхтено пристанище и изкуствен плаж от стоманобетон с открит басейн, извършени в изключителна държавна собственост – морския бряг и акваторията. Действията на ДНСК са в изпълнение на законоустановени функции и правомощия, те са последователни и прозрачни. Следва да се има предвид, че  принудителни действия се предприемат само и единствено при отказ на извършителя на незаконния строеж да изпълни доброволно влязлата в сила, потвърдена с окончателно решение на Върховен административен съд заповед за премахване. Твърденията за преднамереност представляват опит за оклеветяване, уронване престижа на държавна институция и опит за възпрепятстване изпълнението, както на влязло в сила съдебно решение, така и на законови разпоредби, посочват от министерството. По-рано днес Евгения Банева заяви, че тя, семейството и фирмите им са подложени на ежедневен тормоз, който е свързан с постигане на определени икономически интереси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама