Служител на охранителна фирма стои зад обира на „Хоум Макс“ в Плевен

21:08, 10 ное 15 25 712 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служител на охранителна фирма е замесен в обира на магазина от веригата „Хоум Макс“ в Плевен, при който двама въоръжени с пластмасови пистолети, откраднаха повече от 16 000 лева.

В града неофициално се говори, че става въпрос за бивш охранител, който е запознат до най-малките подробности по охрана и отбрана на обекти от подобен мащаб. Според непотвърдена информация, именно той е дал идеята за удара.

Малко преди атаката, нападателите сменили облеклото си и сложили маските, след което нахлули в обекта. Когато взели парите се разделили, а единият тръгнал по главния път по посока на града. Идващите към местопрестъплението полицаи го забелязали и незабавно спрели за проверка.

Мъжът бил видимо притеснен, не показал документи за самоличност, не успял да обясни какво прави на това безлюдно място по тъмна доба. Скоро след това направил доброволни признания и отвел органите на реда до скривалището със скритите пари.

По – рано днес от прокуратурата в Плевен съобщиха, че двамата бандити са привлечени като обвиняеми, разпитани пред съдия. Приведени са в следствения арест за срок от 72 часа, ще бъде внесено предложение за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама