Стартираха подписките за референдум, организирани от Слави Трифонов

23:19, 10 ное 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подписки за провеждане на национален референдум, инициирани от Слави Трифонов стартираха в 6 града в Югозападна България.

Точно в 10 часа шатрите с документите бяха разположени на възлови места в Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Банско и Разлог. В областния център хората, които искат да подкрепят идеята за промяна на политическата система можеха да изразят мнението си пред МОЛ "Ларго" и магазин "Билла". За половин час бяха събрани 50 подписа.

Инициативата бе подкрепена и от гражданско движение "ДНЕС" с председател Здравко Петров. Пред медиите той обясни, че от движението отдавна следят действията на Слави Трифонов и се надяват в негово лице да срещнат надежден партньор.

"Имаме опит в събирането на подписи за референдум. Надявам се да съберем нужните подписи за референдум за по-малко от 3-4 месеца", коментира той.

Ето и въпросите, които екипът на телевизионера предлага за националното допитване:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама