Фотографи от България се събират в Русе на Фото Форум Фест 2015

06:30, 12 ное 15 / Култура 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Между 12 и 15 ноември Русе е домакин на най- голямото фотографско събитие в България - Фото Форум Фест 2015. Около 200 фотографи от цялата страна ще участват във форума, който се организира с подкрепата на Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, Регионален исторически музей- Русе, Национален музей на транспорта и ПП „Русенски лом“и хотел „Дунав плаза“.

Основните теми на събитието са: „Ретро“, „Градски пейзаж и архитектура“ и „Есенен пейзаж“. Форумът има образователен характер, като в него са включени лекции на теми, свързани с филмовата фотография, инфрачервената фотография, особеностите на видеозаснемането с ретро обективи и др.

В рамките на програмата са предвидени още  тематични обиколки на Русе и околността, посещения на Историческия музей и Музея на градския бит, сесии в Музея на транспорта, снимки на ретро автомобили и модели. Предвидени са още посещения на Природен парк „Русенски Лом“ и Лесопарк „Липник“.

В рамките на събитието организаторите от Фото форум фест са предвидили конкурс на тема  "Хора и улици в малката Виена". В него участниците ще могат да представят уменията си с всякакъв вид техника (цифрови и филмови камери).

Една от целите на проявата е чрез изразните средства на фотографското изкуство да се представи уникалния облик на Русе и околността, неговата архитектура, бита на местните хора през вековете, красотата на есенния дунавски бряг, флората и фауната. Резултатът от събитието ще допринесе за популяризирането на Русе като град на традиции и новаторство. Планирано е творбите  да се подредят в изложба и да бъдат събрани в печатно издание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама