Уникална експозиция с интерактивни дисплеи „оживяват“ историята на РУ

06:44, 12 ное 15 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поднасяне на венци пред паметника на Ангел Кънчев, патрон на Русенския университет, по случай 165-годишнината му, ще започне вторият ден от тържествените събития, посветени на 70-ия рождения ден на висшето училище. В 9:45 часа във фоайето на Ректората ще бъде открита изложба, подготвена от Държавен архив – Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

В 10 часа е предвидено откриването на експозицията „Летопис на растежа“. В нея 40 телевизионни монитора с аудиовизуално съдържание, 4 интерактивни дисплея с дигитално съдържание и поредица от мултимедийни прожектори, които оживяват с движещи се изображения, представят историята на Русенския университет.

Тематико-експозиционния план и цялостната концепция са на проф. д-р Николай Ненов, а автор на концепцията за дигиталното съдържание е Димитър Липовански. Експозицията е разположена в сутерена на Ректората и разполага с уникален за Русе интерактивен под. В създаването на съдържанието се включиха бивши и настоящи преподаватели и служители на университета, които извадиха личните си архиви, за да покажат как се е променяло висшето училище в годините.

Повече от 30 чуждестранни ректори и партньори на висшето училище се включват в международната лидерска конференция, която ще започне в 11 часа в Канев Център, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев".

"Това е моят университет", кръгла маса с участието на DHC на университета, е с начален час 14. В дискусията ще се включат носителите на почетното звание „Доктор хонорис кауза на Русенския университет“, сред които проф. Самуил Рефетов и Соня Рув- Увалиева. Тържествено събрание- концерт "70 години Русенски университет "Ангел Кънчев" ще започне в 17 часа в Канев Център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама