Съдът гледа делото за избора на кмет на Добрич

06:59, 12 ное 15 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Добрич насрочи за днес от 10 часа делото за избора на кмет на областния град. Съдебното производство е по жалба на ГЕРБ, с която се иска решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/ за резултатите от балотажа на 1 ноември да бъде отменено. 

Според жалбата, налице са множество нарушения при преброяването и отчитането на изборните резултати в протоколите на СИК, което е видно от извършените множество поправки в тези протоколи. Конкретно са посочени по номера протоколите, в които са извършени поправки. Сочи се и, че в протоколите на СИК от първия тур на изборите, проведен на 25 октомври също има множество поправки, като са посочени коригираните протоколи по номера.

Претендира се отмяна на решението на ОИК за обявяване на окончателните резултати за избиране на кмет на Община град Добрич и обявяване на избора за кмет на Йордан Йорданов за недействителен.

Административният съд задължи ОИК да представи бюлетините от гласуването във всички секции.

На балотажа кандидатът на Реформаторския блок Йордан Йорданов спечели кметския пост с 50.61 на сто от вота срещу кандидата на ГЕРБ Детелина Николова, за която гласуваха 49.39 на сто от избирателите, според решението на ОИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама