Учредиха клуб на младите учители в Търговище

07:37, 12 ное 15 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клуб „Млад учител“ учредиха педагозите във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище. На 10 ноември в актовата зала на училището основна тема на разговор бе статусът на учителската професия, предизвикателствата и перспективите пред младите учители.

Няколко младши възпитатели и учители, които работят в гимназията  споделиха своите мисли и очакванията, които имат в началото на творческия си път, за трудностите, с които се сблъскват – огромно количество документация, нелеко общуване с родителите, недостатъчна мотивация за учебен труд и др.

Те изразиха и твърдото си убеждение, че имат волята и амбицията да се утвърдят сред своите колеги, разчитайки на тяхната подкрепа. Готовността си за подпомагане професионалната адаптация на младите педагози изразиха старши педагозите и главните учители. 

От името на ръководството на училището, помощник-директорът Галина Йорданова поздрави всички за инициативата и пожела на младите педагози дръзновение и ентусиазъм в осъществяването на мисията учител.

Учредяването на клуб „Млад учител“ е във връзка с реализирането на училищния проект „Искам да стана учител“ в изпълнение на плана за 2014-2020 г. по Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама