Президентът е на посещение в Германия

08:36, 12 ное 15 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавният глава Росен Плевнелиев е на официално работно посещение в Германия.

Президентът ще участва в първото издание на Берлинския глобален форум, който има за цел да насърчи диалога на европейските институции и представителите на бизнес средите с развиващите се икономики в света. Темата на форума е "Европа и развиващите се икономики: Споделяне на отговорността". Президентът ще направи основно изказване и ще участва в дискусия, посветена на предизвикателствата и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между Европа и съседните региони.

В Берлин държавният глава ще разговаря и с президента на Съюза на германската икономика Маркус Фелзнер.

В Хамбург президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на правителството и парламента на Федерална провинция Хамбург. Държавният глава ще участва като основен говорител във Вечерта на Европа, организирана от Бизнес асоциацията AGA, в която членуват над 3500 германски фирми.

Плевнелиев ще се срещне с ръководството на Българското училище и с представители на Българската православна църковна община „Св. св. Кирил и Методий“ в Хамбург. 

Представителите на Българското училище в Хамбург Станка Атанасова и Рени Змеева ще запознаят президента Плевнелиев с постиженията на училището и възможностите за неговото развитие. 

Българското училище в Хамбург работи от 2001 г. и предоставя възможност на децата всяка събота да изучават български език и литература, както и история и география на България. От месец август 2006 г. училището е член на Асоциацията на българските училища в чужбина и планува съвместни мероприятия с българските училища в Чикаго, Бостън, Лондон, Лайден, Никозия, Виена, Дубай. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама