Обсъдиха подготовката на областта за зимния сезон

10:29, 12 ное 15 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подготовката на Сливенска област  за зимния сезон 2015/16 г. бе осъдена на работна среща в Областната администрация.

Целта на срещата беше подобряване на взаимодействието на областната администрация с общините и регионално представените структури на министерствата и ведомствата за ефективно организиране на подготовката на област Сливен за предстоящия зимен сезон.

Участие взеха членове на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия, представители на общините и регионално представените структури на централната администрация.

От страна на институциите и на общинските администрации бяха представени актуалните доклади за подготовката за работа при усложнена зимна обстановка.

Като резултат от срещата стана ясно, че всички мерки, включително здравното и медицинското осигуряване на населението в област Сливен при зимна обстановка.

Създадена е организация за снабдяване със стоки и услуги от първа необходимост на населението при усложнена зимна обстановка.

Срещата се проведе на основание заповед на министър–председателя на Република България за подготовка на страната за зимния сезон 2015 – 2016 г. и за предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през зимния сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама