Пешеходец загина при поредната катастрофа в Русе

11:03, 12 ное 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три пътни инцидента станаха тази сутрин в Русе- на бул. Туртракан със загинал пешеходец, в жк "Дружба" с пострадал пешеходец и на бул. България с блъснат велосипедист, съобщават от Областната дирекция на МВР. Пешеходец е починал след пътен инцидент тази сутрин на бул. Тутракан в Русе.

На 12 ноември в 07:30 часа е постъпил сигнал, че в Русе, на бул. Тутракан, в района на “Напорни тръби”, автомобил БМВ с русенска регистрация е блъснал пешеходец. Пристигналият на място екип на полицията е видял, че екипът на Спешна помощ отвежда пострадал човек, за който впоследствие е получена информация, че е починал.

Установена е самоличността на водача на автомобила – Д.Р. на 46 г. и на пешеходеца – Л.И. на 54 г. На местопроизшествието се извършва оглед. Причините и обстоятелствата, при които е станал инцидента се изясняват, съобщават още от ОД на МВР.

В 09:10 часа е постъпил сигнал, че на ул. Стрешер планина 59 в жк "Дружба" товарен автомобил "Мерцедес Спринтер" е блъснал възрастен мъж. След оглед на място, полицаите са установили, че товарен автомобил "Мерцедес  Спринтер" със софийска регистрация, управляван от В.А. на 54 години от гр. София, при маневра движение на заден ход не се е убедил, че зад превозното средство няма никой, при което блъска пресичащия отляво надясно пътното платно пешеходец М.М. на 80 г. от Русе. В резултат на удара пешеходецът е пострадал и е отведен и настанен в МБАЛ – Русе с кръвоизлив на мозъка и с фрактура на две ребра отдясно. Пробата за алкохол на водача е била отрицателна. На пешеходеца е взета кръвна проба.

В 09:43 часа е постъпил сигнал, че на бул. България в Русе, в районна на вариантата - разклона за с. Николово, лек автомобил е блъснал възрастен велосипедист. По-късно е установено, че лек автомобил “Опел Кадет”, бял на цвят, без регистрационни табели, управляван от Д.Й. на 20 г. от Русе (неправоспособен водач), застига и блъска движещия по бул. България велосипедист М.М. на 74 г. от Русе. В резултат на инцидента велосипедистът е пострадал тежко и е настанен в болницата със счупен лумбален прешлен, мозъчен кръвоизлив и натъртвания. Водачът е изпробван за алкохол и пробата е била отрицателна.

Екипи на полицията работят по изясняване на пътните инциденти. Предстоят огледи и  други процесуални и полицейски действия, с цел изясняване на причините и обстоятелствата довели до произшествията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама