Фандъкова: С популизъм и с разделяне на хората не се управлява град

11:18, 12 ное 15 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искам да поздравя всички, които получиха доверието на гражданите да продължим с промяната на града ни. Бих искала да благодаря на всички софиянци. Вярвам, че всеки е гласувал с очаквания. Софиянци потвърдиха посоката, в която трябва да се върви.

Това каза в първата си реч в новия си мандат кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя отправи думите си към всички новоизбрани общински съветници, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Очакванията към кметовете и към общинския съвет са огромни. Хората очакват конкретни неща, видими", добави Фандъкова.

Тя каза още, че очаква след като предизборната кампания в свършила и "празното политиканстване да свърши". По думите ѝ с популизъм и с разделяне на хората не се управлява град.

"Имам ясна цел да развиваме София и да направим живота на софиянци по-добър, а градът ни по уютен. Приемам доверието на столичани като оценка, а тя се оправдава само с видими резултати", каза още кметът на София.

Фандъкова посочи, че и през този мандат строителството на метрото, градският транспорт и подобряването на градското пространство ще са сред приоритетите ѝ.

"Ще насочим усилията към крайните кварталите, където районните кметове ще имат много отговорности. Те ще трябва да си подредят приоритетите и да се отчитат пред хората. За мен те няма да са представители на партии, а на хората и на районите", подчерта Йорданка Фандъкова.

Тя каза още, че кабинетът ѝ винаги е отворен за всеки и допълни, че ще очаква както критиките, така и препоръките на всички общински съветници, независимо от коя партийна група са.

"Радвам се, че има млади нови общински съветници. Сред съветниците виждам хора с авторитет в публичното пространство и ще разчитам на тях за подобряване на градската среда. Гражданите оцениха, всички промени в градската среда, които направихме и ние не трябва да ги подвеждаме", заяви още Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама