Александър Държиков напуска зам.-кметското място в Община Пловдив

11:27, 12 ное 15 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-кметът по "Обществен ред и транспорт" - Александър Държиков, напуска екипа на Община Пловдив, съобщи градоначалникът Иван Тотев, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Кметът поясни обаче, че ще продължи да използва експертния опит на Държиков и през следващите 4 години. "Ще разчитаме на него за навлизане на новите хора в материята", заяви Тотев

Самият Александър Държиков отчете, че почти всички планове и идеи за транспорта, разработени в програмата за изборите през 2011 година, са били реализирани през изминалия мандат - а именно: въвеждане на СМС паркирането, оправяне на проблема със спирките от градския транспорт, разширяване на видеонаблюдението, въвеждане на електронно таксуване в транспорта, изграждане на велоалеите, умни светофари. "Транспортният проект бе една от големите ни каузи и, ако не беше забавянето по време на управление на Тройната коалиция, то отдавна да сме го открили", посочи още той.

По думите му причините за напускане на поста са лични и не пропусна да благодари на кмета за съвместната работа.

Иван Тотев коментира на свой ред, че новите предизвикателства са направили ресора "Обществен ред и транспорт" тежък за един човек и по тази причина този ресор ще бъде разделен на две - сигурност и транспорт. Тотев бе категоричен, че не се водят политически пазарлъци за новите назначеният. "Ще намерим най-правилните хора за приемственост и устойчивост", обеща градоначалникът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама