Водещи баварски концерни ще инвестират в Бургас

11:39, 12 ное 15 / Любопитно 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водещи баварски концерни са проявили интерес към Бургас, с намерението да инвестират в морския град, съобщиха от Общината.

Кметът Димитър Николов е бил поканен в Германия от президента на Сдружението на баварската икономика Бертран Бросард. В бизнес обединението членуват над 100 от най-големите и развити компании в областта. На срещата са присъствали водещи концерни в областта на автомобилостроенето, електроиндустрията и високите технологии. Пред тях бургаският градоначалник е презентирал възможностите за инвестиции в Бургас.

Г-н Бросард изявил желание сътрудничеството да започне с малки стъпки в различни направления.

Освен към трите индустриални зони на Бургас баварските предприемачи са проявили интерес към инвестиции в ИТ сектора и аутсорсинг индустрията. Поради промени в тяхното местно законодателство, които забраняват работа през почивните дни, компаниите са в невъзможност да обслужват клиентите си най-ефективно, поради което търсят варианти да изнесат част от дейността си извън Германия. Кметът Николов е заявил, че ще съдейства лично на баварските ИТ и аутсорсинг компании да стартират работа в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама