12 кражби на мобилни телефони от деца пращат безработен на съд

11:49, 12 ное 15 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив, внесе обвинителен акт срещу Теньо Н., на 32 г. от гр. Пловдив, за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго без неговото съгласие.

Безработният мъж отнел мобилните телефони на 12 деца на възраст между 8 и 13 год.в периода от 19 април до 3 май 2015 г. Тъй като се нуждаел от парични средства, той предприел да извърши кражбите на телефони от деца в различни училища и детски площадки в ЖР "Тракия" в гр. Пловдив.

На 19 април 2015 г. към 18,30 часа обвиняемият извършил първата от установените кражби. Група деца си играели на площадка пред жилищен блок в ЖР "Тракия". Едно от тях, 8-годишно момче, си оставило якето с мобилния телефон на близката пейка. Теньо Н. се приближил незабелязано и взел мобилния телефон от джоба на дрехата. Продал го на непознато лице в ЖК "Изгрев".

На следващия ден отишъл до футболна площадка в двора на училище в ЖР "Тракия", където играели деца. 10-годишен ученик оставил на парапета до площадката чантата си, тип борсета. В нея имало мобилен телефон, калъф, секретен ключ за входна врата, 11 лв. Таньо Н. взел чантата. От нея извадил мобилния телефон, който продал на неустановено лице. Останалите вещи изхвърлил.

На 24 април 2015 г. Теньо Н. отишъл до футболна площадка в двора на училище в ЖР "Тракия". Там пък взел раницата на 12-годишен петокласник. В нея имало учебници, ключове и др. вещи. Теньо Н. задържал за себе си мобилния телефон, останалите вещи изхвърлил. По-късно продал мобилния телефон с картата за памет и калъфа за 100 лева.

Обвиняемият извършил още 9 подобни кражби, като част от мобилните телефони оставил в заложни къщи, за суми между 40 и 150 лева.

Задържан е на 4 май 2015 г. Понастоящем е в затвора в гр. Пловдив с постоянна мярка  „задържане под стража“. Признал се е за виновен.

При разследването са извършени различни експертизи, призовани са над 30 свидетели. Предстои Районният съд-Пловдив, да насрочи първото съдебно заседание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама