Хероин за 1,5 млн. лв. откриха на ГКПП-Лесово

11:50, 12 ное 15 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16,4 кг хероин, чиято стойност се изчислява на около 1 500 000 лв., е задържан на ГКПП-Лесово към Митница-Бургас, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Наркотикът е открит във вторник около 03,45 часа през нощта в лек автомобил „Опел Зафира“, управляван от 44-годишния софиянец Явор Н. Колата, която влязла на българска територия от Турция, била отклонена от митническите органи за проверка. При извършеният щателен оглед са открити 32 пакета, съдържащи прахообразно вещество, скрити в бутилки за метан в багажника на автомобила. Наркополевият тест на място е показал, че пренесеното вещество е хероин. Общото тегло на открития хероин е 16,4 кг, на стойност около един милион и половина лева.

Окръжна прокуратура – Ямбол незабавно е разпоредила разследване. Извършен е оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпитват се свидетели. Активно съдействие за разкриване и преустановяване на престъпната деятелност е оказано от служителите на сектор „Борба с организираната престъпност“ в София.

Установено е, че Явор Н. има съучастник – Камен К. също от София, който съзнателно го е подбудил да извърши престъплението.

За контрабанда на наркотични вещества, извършена от двамата столичани през границата на страната ни с Турция в съучастие, двамата са привлечени като обвиняеми и са задържани от Окръжна прокуратура - Ямбол за 72 часа.

Предстои внасяне на искане за вземане по отношение на обвиняемите по делото на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама