Варненчета не ходят на училище заради буен съученик

11:58, 12 ное 15 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три дни учениците от 4 Б клас на училище "Йордан Йовков" във Варна не са посещавали учебни занятия заради проблемен съученик. Това съобщи за Topnovini.bg заместник-директорът на школото Таня Манолова. Тя добави, че в момента нещата са се уталожили и малчуганите посещават учебните часове. Манолова отказа да коментира случващото се под предлог, че не е упълномощена.

От 27 деца в паралелката едва по 7-10 посещавали учебните занятияя съобщи  Венцислава Генова, началник на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) във Варна. 

По думите й в петък предстои поредно заседание на педагогическия съвет. На него трябва да се вземе решение за наказанието на агресивния ученик. "Смятаме, че процедурата по наказанието ще бъде спазена и той ще бъде преместен в друго училище. Междувременно има осигурени условия за учениците от 4 Б клас. Те са разделени от конфликтното момче“, изтъкна Генова. 

Тя добави, че някои родители не пускат децата си на училище, като извиняват отсъствията им с бележки по семейни причини. Множество жалби на родители са постъпили в РИО-Варна. В тях е визирано едно невъзпитано поведение на ученика и агресия спрямо другите деца. Държанието на конфликтното момче не е могло да бъде спряно, тъй като в училището не са спазени разписаните изисквания да има изграден адаптивен механизъм за предотвратяване на агресията. Така се е стигнало до физически и вербални сблъсъци между подрастващите. По случая работят РИО, Агенцията за закрила на детето и социалната дирекция, заяви Генова.

Проблемното дете сменя вече пето училище, като в поредното, вместо адекватна помощ, среща бунта на родители и деца, съобщи Нова телевизия. Родители твърдят, че момчето често удря своите съученици и ги бута по стълбите. Наскоро счупило стъклена витрина и като по чудо нямало пострадали. Освен това детето обиждало и заплашвало връстниците си.

Майките и бащите потърсили съдействие от ръководството на училището, но проблемът не бил разрешен. Напротив – проявите на проблемния ученик зачестили. Майката на детето твърди, че взима мерки. "Водила съм го на психиатър, на невролог, на психолог. Имаме обществен възпитател, с който непрекъснато се чуваме и се виждаме", твърди жената.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама