Голям магазин в Бургас отглежда пчели на покрива си

12:33, 12 ное 15 / Любопитно 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Циганското лято в Бургас е в разгара си – навън е топло и слънчево, но въпреки това всички обитатели на дома за стари хора (намиращ се на ул. „Цар Самуил” в центъра на града) са се събрали в голямата стая и гледат с интерес своите неочаквани посетители. Как живеят пчелите, защо търпят търтеите, каква е разликата между цветен и манов мед и много други въпроси валят един през друг към управителя на един от най-големите магазини за домашно обзавеждане в Бургас, който им е донесъл от меда, добит от пчелите, които живеят на… покривите на магазините от веригата.

В първите дни на ноември медът от пчелите на покрива е дарен на над хиляда човека, живеещи в домове за възрастни хора в Бургас, София, Пловдив, Варна, Русе, Плевен и Стара Загора.

През март тази година веригата за домашно обзавеждане започна да отглежда пчели на покривите на магазините си в посочените 7 града. Инициативата е в подкрепа на пчеларството у нас и доказа, че това хоби е възможно и при градски условия. За пчелните семейства се грижат опитни пчелари, които са избрани с конкурс. Помагат им много служители, които също имат опит и собствени пчелини. В магазините шеговито наричат пчелите „нашите 2 милиона домашни любимци“, защото всеки от кошерите им се обитава от пчелно семейство с по около 50 000 пчели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама