Дарение за над 100 хил. лв. получи Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ (обновена)

12:35, 12 ное 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дарение за над 100 000 лв. получи днес Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Инж. Кирил Малеев от Варна дари екартьори, които са произведени от самия него и са единствените по рода си в България.

Варненският инженер е специалист по електротехника и механика. През 1989 г. е претърпял катастрофа и дълго е лежал в болница. Престоят му в лечебното заведение е провокирал желанието да помогне за подобряване работата на медиците и да направи дарителския жест.

"Работата ми е изключително трудна и опасна, но удовлетворението, което носи крайният резултат, не може да се сравни с нищо друго", сподели инж. Малеев, който се занимава с иновации от дълго време.

От 2008 г. досега той е направил десетки подобни дарения на лечебни заведения в цялата страна. Изработил е над 10 различни модела екартьори, но комплектът, дарен днес, е най-усъвършенстваното му и пълно дарение за хирургична клиника до момента.

"В България подобни медицински изделия не се произвеждат, а цената им при внос от чужбина достига десетки хиляди левове", обясни проф. д-р Пенка Стефанова, началник на Клиниката по детска хирургия в Университетската болница. "Тези инструменти улесняват работата ни изключително много и са безценен дар за нас", допълни проф. Стефанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама