Танцьорите от КСТ „Поморие” с множество отличия в България и чужбина

12:53, 12 ное 15 / Спорт 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С множество отличия е завършил месец октомври за танцьорите от КСТ „Поморие”, съобщиха от местната Община. Младите таланти са постигнали изключителни резултати както в България, така и в чужбина, под ръководството на своите треньори Н. Абрашев, Я. Вълчев, М. Апостолова и Д. Вълчева. Така всички те за пореден път доказаха, че техният дух, усърдна работа и постоянство са съизмерими с тези на спортистите в световен мащаб.

Началото бе поставено на Държавния турнир за Купа България в Сливен, където двойката на Станислав Младенов и Изабел Иванова се класира на първо място в клас 15С и завоюва сребърен медал при юноши старша възраст на St.

След множеството златни медали в българския шампионат, състезателите на „Поморие” направиха поредния си пробив на европейските класации. При оспорвана надпревара в хърватския град Новаля, спортистите ни се завърнаха с 1 бронзов и 1 сребърен медал за двойката на Стилиян Николов и Гергана Велкова и с 2 златни медала за Георги Енчев и Десислава Трифонова.

Седмица по-късно Георги и Десислава триумфираха в Тирана, Албания и отново се окичиха със златни медали, заемайки първото място при юноши старша възраст.

В същия период Никола Илиев и Радина Бакърджиева влязоха в танцова битка в Турция и се класираха на четвърто място при юношите младша възраст и пето място в старша.

В края на октомври клубът на Поморие отпътува за Букурещ, Румъния, където се състезава с повече от 30 двойки във всеки клас. Въпреки силната конкуренция в отделните серии, Давид Абрашев и Нанси Панайотова успяха да спечелят третото място на La и станаха четвърти на St при по-големите деца до 11 години. Стилиян Николов и Гергана Велкова достигнаха до полуфинал, благодарение на изключителното си представяне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама