Преизбраха Елен Герджиков за председател на Столичния общински съвет

13:09, 12 ное 15 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Елен Герджиков от ГЕРБ беше преизбран за председател на новия Столичен общински съвет. С 48 гласа "за" той отново оглави местния парламент, предаде репортер на София Topnovini.bg. Герджиков беше избран с тайно гласуване.

"Ще се постарая с работата си да спечеля доверието и на тези, които не гласуваха за мен. Знам, че има очаквания за резултат от работата ни. Благодаря на Йорданка Фандъкова за всичко, което прави за развитието на града ни. Безапелационната ѝ победа е знак, че вървим в правилната посока", заяви Герджиков пред колегите си, минути след като бе избран за поста.

"Ние знаем, че в София има много нерешени проблеми и ни чака много работа. Моля ви, нека дискутираме, нека обсъждаме, нека бъдем креативни и да мислим за града в който живеем, а не за политическата си фигура", каза още той.

Герджиков посочи, че в предизборната кампания са били казани много неистини. Изрази надежда, че "те няма да се пренесат в залата на съвета, защото както на изборите, така и тук ще претърпят провал".

Заместник-председатели на местния парламент ще са Николай Стойнев (ГЕРБ), Прошко Прошков (Реформаторски блок), Милка Христова (БСП), Николай Пехливанов ( Група Патриоти за София) и Иван Велков (Политическа група "Пет").

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама