Съдът отхвърли искането за повторно преброяване на бюлетините във Варна

13:16, 12 ное 15 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд във Варна отложи за петък, 13 ноември, делото за оспорване на избора на общински съветници в морския град. Съдебен състав изслуша всички искания на жалбоподателите от Местна коалиция "Живот за Варна“, АБВ, БСП, Местна коалиция "Кирил Йорданов – кметът на Варна“ и още 12 кандидати за общински съветници срещу изборните резултати и решение на ОИК Варна.

Съдът допусна изготвянето на съдебно-графологична експертиза на подписи на членове на шест секционно-избирателни комисии, както и прие и приложи към делото всички писмени доказателства, представени от жалбоподателите.

Съдът допусна и изслушване на поискани от жалбоподателите свидетели, които ще имат възможност да докажат твърдените от тях нарушения на изборния процес.

Като недопустимо съдът прие искането за повторно преброяване на бюлетините, тъй като от събраните протоколи от всички СИК не се констатират данни наблюдателите и представителите на партиите и коалициите да са изразили възражения или да са вписали особени мнения в протоколите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама