Рачков и Маца ще водят Никулденския концерт в Бургас, Мамалев – новогодишния

13:27, 12 ное 15 / Култура 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Популярните бургаски актьори Димитър Рачков и Милена Маркова–Маца ще са водещи на празничния концерт на Никулден в Бургас. Това съобщи за Topnovini.bg началникът на отдел „Култура” в община Бургас Петър Парушев. На Нова година събитията на сцената ще ръководи обичаният от всички актьор, макар и не бургазлия, Георги Мамалев. И тримата вече са потвърдили своето участие. В момента се водят преговори с изпълнителите, които ще пеят на двата концерта. Техните имена ще станат известни до няколко дни.

За 6 декември – Никулден, празникът на град Бургас, и тази година от Общината подготвят богата програма. Новото е, че тържествената света литургия ще е в храм „Св. Николай Чудотворец” в комплекс „Меден рудник”. В този ден ще се проведе и традиционната тържествена сесия на Общинския съвет, когато ще се връчат отличията на новите почетни граждани. Рибената чорба ще се раздава до Часовника на ул. „Александровска”, а в близката градинка ще има никулденско градче. Предвиждат се и редица изложби в Морското казино и в залата на Дружеството на бургаските художници. За трети път кметът Димитър Николов ще си направи обща снимка с именниците на Никулден на площад „Атанас Сиреков”.

Сцената на Никулденският концерт и тази година ще бъде разположена на площад „Тройката”. Празничната програма ще започне в 17,30 часа. Все още не се знае точно кой ще запали коледните светлини. Организаторите обаче са взели мерки лампичките да не светнат предварително, както стана миналата година, преди кметът Димитър Николов да се качи на сцената и да произнесе поздравлението си.

„Ще предприемем по-голям контрол, така че тази година това нещо няма да се случи”, обеща Петър Парушев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама