В Плевен стартира втора част на полицейска акция „Зима“

13:55, 12 ное 15 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втора част на полицейска акция „Зима“ стартира на територията на ОДМВР – Плевен, информираха от пресцентъра на полицията. Както вече бе съобщено, вторият етап от подготовката за зимния сезон протича от 9 до 15 ноември като „Седмица на пешеходната безопрасност“.

Втората част е насочена основно към превенция на поведението на пешеходците и на водачите, неосигуряващи предимство на пешеходци и преминава под мотото „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”.

15 ноември е избран за Ден без пешеходци – жертви на пътя. Същата дата е определена и за отбелязване на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътно транспортни произшествия.

През седмицата се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване на предимство на пешеходците на пешеходни пътеки. При установяване на нарушения се налагат ефективни санкции. Специално внимание се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, движещи се неправилно особено извън населените места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама