Бургаски ученици сред финалистите в конкурса „Таланти на бъдещето”

14:00, 12 ное 15 / Любопитно 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири бургаски ученици са сред 20-те финалисти в образователния конкурс „Таланти на бъдещето”. Това са Андрей Цочев, Гергана Георгиева, Волен Терзиев и Кристина Атанасова от Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков”.

В „Таланти на бъдещето“  участваха ученици от над 40 населени места в страната, като най-много регистрации е имало от София, Пловдив, Шумен, Бургас и Хасково. Представители от над 60 училища са се включили в инициативата. Най-много ученици от 11 клас са били подали документи в конкурса, а над 50% от всички деца са изпратили и разработени проекти.

Сред финалистите са ученици от 7 български града с впечатляващи постижения на местни и международни състезания и перспективни и интересни математически и ИТ проекти.

Последната фаза на образователната инициатива  ще се проведе на 15 ноември в столицата. По време на събитието профилираното жури ще проведе събеседване с всеки от 20 финалисти и ще оцени качествата, уменията и мотивацията на талантите. Първите 5 отличени ще бъдат наградени със стипендия в размер от по 3000 лв. Подвластниците също ще получат заслужено признание – таблети.

„Таланти на бъдещето“ е образователен конкурс, който отличава ученици, амбицирани и мотивирани да развият потенциала си в областта на математиката и информатиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама