От БСП във Варна искат бърз конгрес на партията

14:04, 12 ное 15 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Незабавен старт на пълен цикъл отчети и избори и бърз конгрес на БСП още в началото на следващата година искат членовете на Градския съвет на Столетницата във Варна. На заседание на 11 ноември те са упълномощили председателя на организацията Борислав Гуцанов да постави въпроса пред Националния съвет, който ще се събере тази събота в София.

Предстои да се проведат отчетно изборни конференции на районните организации, на които ще се избират ръководни органи и делегати за конгреса. След това ще бъде свикана и градска конференция.     

На заседанието на Градския съвет е бил направен и анализ на резултатите на партията от местния вот. „Несъмнено представянето на БСП в национален план и по места е тежка загуба  и причините за това са много и комплекси”, е мнението на членове на съвета. Точно заради това те искат бърз конгрес, чрез който да се определи нова линия на поведение, която да върне доверието на хората  и да докаже, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление.

Гласувано  е и решение на следващото заседание председателят Борислав Гуцанов да направи предложение за актуализация на състава на Изпълнителното бюро на организацията. След това ще бъда съставена и работна група, която да набележи конкретни мерки в работата на градската структура на БСП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама