Административният съд потвърди обявените изборни резултати в Каран Върбовка

14:18, 12 ное 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Русе (АС-Русе) потвърди решението на Ообщинската избирателна комисия (ОИК) В Две могили, с което е избран за кмет на с. Каран Върбовка Михаил Трифонов от местна коалиция „Единни за Община Две могили“. Това съобщиха от АС-Русе с допълнението, че решението е от вчера, 11 ноември.

Делото беше образувано по жалба на кандидата за кмет на населеното място Георги Иванов от ГЕРБ, който оспори решението с мотива, че е извършено неправилно отчитане на действителен глас за недействителен.

С цел изясняване на спорните по делото обстоятелства, съдът изиска от Териториалното звено „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ТЗ ГРАО) оригинал на избирателния списък на Секционната избирателна комисия (СИК) в село Каран Върбовка.

В открито съдебно заседание и в присъствието на страните, съдът направи оглед на изборните документи и избирателния списък. Бяха установени множество поправки по протокола на СИК за избор на кмет на кметство, но удостоверени с подписите на членовете на комисията.

Съдът констатира несъответствие само с един глас, който обаче не води до промяна на вече обявените резултати от избора, тъй като и при това положение Михаил Трифонов събира повече от половината от действителните гласове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама