Шуменският театър се включва в „Нощ на театрите”

14:19, 12 ное 15 / Култура 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският драматично-куклен театър „Васил Друмев” се присъединява към Нощта на театрите, вдъхновена от инициативата „Европейска нощ на театрите”, съобщиха от културния институт.

Тя ще се проведе на 21 ноември за втора поредна година и ще премине под мотото: "Актьорът трябва да гори на сцената, но сцената не трябва да гори" .

Нощният театрален маратон ще се случи в 18 български града.

„В празничната нощ на шуменска сцена сме подготвили за зрителите много изненади, специална атмосфера и театрален дух. Програмата ни ще стартира от 17.00 ч. в зала "Патиланчо" с най-новото детско заглавие в афиша на театъра "Самохвалко", с автор и режисьор Бианка Бенковска”, съобщи зам.-директорът на театъра Дияна Христова.

По-късно вечерта от 19.00 ч. на голяма сцена ще бъде представен спектакълът "Старопланински легенди" по разказите на Йордан Йовков - "Божура", "Най-вярната стража" и "Шибил", драматизация и постановка - Надя Асенова.

Билетите за спектаклите ще бъдат на по-ниски цени- за детския спектакъл "Самохвалко" ще са по 2.00 лв, а за представлението на "Старопланински легенди" билетите ще бъдат с 50% -но намаление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама