Общо 12 години и половина затвор за двама, пребили и ограбили жена в Шумен

14:24, 12 ное 15 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ефективна присъда от общо 12 години и половина затвор даде Шуменския окръжен съд (ШОС) на Марин Ангелов и Гошо Божков. Двамата мъже се явиха пред съда по обвинение за грабеж на възрастна жена  в шуменския квартал “Дивдядово” в условията на опасен рецидив.

В нощта на 7 срещу 8 август тази година мъжете отнели със сила 5000 лева от старица. Марин Ангелов и Гошо Божков влезли в дома на самотно живееща 80-годишна баба в  кв. „Дивдядово” нанесли й побой, като при него й счупили носа. Така принудили жената да им признае, че къта пари във възглавница. Обирджиите взели парите и изчезнали.

След разследване на криминалистите първо бе задържан Гошо Божков, който бил разпознат от пострадалата. Другият извършител – Марин Ангелов, обаче успял да избяга, но след неколкодневно издърване също бил заловен.

В криминалната биография на двамата има около 15 осъждания за различни престъпления.

В своето решение ШОС признава подсъдимия Марин Ангелов за виновен, че при условията на опасен рецидив и в съучастие с Гошо Божков влязъл в чуждо жилище и  отнел сумата от 5 000 лв. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване.

Магистратите определиха присъда от 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затворническо заведение от закрит тип.

Гошо Божков също е признат за виновен, а неговата присъда е определена на четири години и шест месеца лишаване от свобода. Като присъдата ще се излежава при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затворническо заведение от закрит тип.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама