Евгений Мосинов: Тръгвам си. БСП-Бургас трябва да се промени

14:41, 12 ное 15 / Политика 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският председател на БСП адвокат Евгений Мосинов ще подаде оставка на пленума тази вечер на партията в Бургас. Това съобщи самият той пред Topnovini.bg. Мосинов още в понеделник е събрал Изпълнителното бюро на партията и са решили да подадат колективна оставка. След това ще решават дали да имат извънредна конференция през декември-януари, на която да се избере ново ръководство, или ще минат към нормалния цикъл избори, който ще се проведе през февруари-март.

„Преди няколко месеца, когато станах кандидат за кмет, постъпих така, както трябва да се постъпи – като няма друг кандидат, председателят поема сам отговорност да се кандидатира. И аз направих това. Сега постъпвам по същия начин. Резултатите като цифри са лоши, макар че, ако ги сравним с тези отпреди четири години, дори са малко по-добри. Защото левицата за първи път от осем години има кмет на кметство – в с. Изворище. Преди четири години бяхме трети, сега листата ни е на второ място. Вярно е, че има спад на гласовете, но той е общ за всички партии”, коментира решението си Мосинов.

Адвокатът не пожела да каже дали се чувства предаден от БСП и дали е обиден на някого. Той обаче заяви, че партийната структура в Бургас трябва да промени доста неща в себе си.

„С липса на колектив и на обща кауза не може да си плодоносен и ефективен. Личните чувства и емоции тук отдавна са взели връх над общата кауза. Това е задача за новото ръководство и новия председател”, каза Евгений Мосинов.  

Той добави, че засега смята да остане редови социалист и ще си изпълни ангажиментите като общински съветник. Така ще може и да отдели повече време на въпросите в местния парламент и на работата си като адвокат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама