Няма да се броят повторно бюлетините в "Централен", реши съдът в Пловдив

14:47, 12 ное 15 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Пловдив не уважи искането на коалиция "Кауза Пловдив" за отваряне на чувалите с бюлетини и повторно преброяване в четири избирателни секции в район "Централен".

Днес съдът даде ход на делото по жалбата на местната коалиция с лидер Георги Титюков срещу резултатите от изборите за общински съветници в Пловдив.

Членове на четирите секционни избирателни комисии ще бъдат призовани да се явят като свидетели на насроченото от съдия Мария Златанова ново заседание. Те ще трябва да кажат пред съда кога са правени установените поправки на изборните протоколи, представени от жалбоподателите по делото.

"Настоявахме да се направи оглед на чувалите, тъй като смятаме, че в протоколите в четирите СИК са допустнати нарушения, което не ни позволи да вкараме четирима съветници в новия ОбС", заяви Георги Титюков, цитиран от Радио Пловдив.

Припомняме, че Титюков бе кандидат за кмет на район "Централен" и на балотажа остана втори с малка разлика след кандидата на ГЕРБ Георги Стаменов. "Кауза Пловдив" пък влезе в местния парламент с трима общински съветници.

Делото продължава утре в Административния съд в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама