Съдът в Хасково: Доживотен затвор за гей-убийство в Харманли /снимки/

14:56, 12 ное 15 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доживотен затвор получи 38-годишният харманлиец Ерол Мюмюн. Хасковските магистрати го признаха за виновен за изнасилване и за убийството на негов приятел.

Ерол Мюмюн трябва да плати и 70 хил. лв. кръвнина на майката на убития.

Убийството бе извършено на 2 март 2013 г в землището на халрманлийското село Върбово. Там Ерол първо пребил с кол момчето, след това го изнасилил и накрая го убил.

Преди самото убийство Ерол и приятелят му били на гости на свой познат – Хасан Хасан. Там компанията употребила наркотици. Според разследващите, в дома на Хасан се отключила агресията на Ерол, който започнал да ревнува. В съдебната зала днес стана ясно, че убития започнал да флиртува с домакина, което направило впечатление на Ерол. Криминалистите смятат, че точно това е подтикнало подсъдимият да прибегне към физическа саморазправа. Заради дрогата обаче не се овладял и се стигнало до убийството.

„Не съм го изнасилвал”, каза пред 5-членният състав Ерол Мюмюн. Съдебният лекар обаче установил, че има насилствен полов акт на мисионерска поза.

Прокуратурата бе повдигнала две обвинения. Едното е за изнасилване, за което Ерол получи 6 години затвор. Второто обвинение бе за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Председателят на състава Кольо Димитров прочете – доживотен затвор.

Майката на убитото момче, чието име не съобщаваме по етични съображения, заяви пред Topnovini.bg: „Доволна съм от решението на съда. Той това заслужаваше”.

Оказа се, че 38-годишният Мюмюн е осъждан в Турция. Също така се оказа, че той е женен и в Турция, и в България. Той не се призна за виновен. Пред съда днес заяви, че е бил държан 18 месеца в килията без да му е повдигано обвинение за изнасилване.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама