Общинарят Светльо Витков се коалира с "червени" и "зелени"

15:15, 12 ное 15 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници на “Зелените“, „Движение 21“ и „Глас народен“ в новия местен парламент се обединиха под общото име „Политическа група 5“. Това стана ясно по време на първото тържествено заседание от новия мандат на Столичния общински съвет.

Светльо Витков, Венци Мицов, Иван Велков, Стоян Александров и Симеон Славчев имали общи каузи в местния парламент. Това била и една от причините за единна формация. Според Витков това не е коалиция или политическо обединение, а „обединени общи идеи“.

„Със "Зелените" имаме доста близки програми, а "Движение 21" също са нова партия и това е един от критериите, по които се обединихме. Другото е, че до сега никой от нас не е участвал пряко в политиката“, обясни пред София Topnovini.bg лидерът на "Глас народен" Светльо Витков.

Той допълни, че не е съгласен с позицията на групата на БСП, че трябва да се търси опозиция срещу ГЕРБ и Реформаторския блок. По думите му евентуална опозиция в местния парламент не би била в полза на гражданите. Витков посочи, че за „Глас народен“ е важно да бъде въведена електронна община, за да има прозрачно управление.

 

От своя страна общинският съветник от „Движение 21“ Стоян Александров обясни, че всъщност той е попаднал в местния парламент като експерт, а не като политическо лице. За това и не се чувствал част от новата петчленна формация.

 

„Аз съм единственият, който не е политически ангажиран в тази група. Не съм член на „Движение 21“, а съм там като експерт. Формално съм част от „Политическа група 5“, но съм много против да се политизират нещата, както чух вътре в залата някои изявления, които никак не ми харесват“, каза за София Topnovini.bg Александров.

 

Той също се обяви против понятието „опозиция в общински съвет“ и не отхвърли варианта той да бъде 31-ият член, който да осигури мнозинство на групата на ГЕРБ в общината.

 

„Ако дадат разумно предложение за нещо, винаги ще имат моят глас, т.е. 31-вият винаги ще го имат“, каза още той.

 

И все пак членовете на „Политическа група 5“ щели да да гонят най-вече интересите на своите политически формации. За зам.-председател на СОС, излъчен от групата, беше избран Иван Велков от „Зелените“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама