Българската лента "Каръци" открива "Киномания" 2015 едновременно в София и Париж

15:21, 12 ное 15 / Култура 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През следващите две седмици София ще се превърне в столица на съвременното кино с разнообразната програма на тазгодишното издание на фестивала „Киномания“. И този път фестът няма да разочарова любителите на седмото изкуство, които ще избират между 60 от най-стойностните заглавия през последната година.

Официалното откриване на „Киномания“ 2015 е днес в зала 1 на НДК, като фестивалът ще започне едновременно в София и Париж. Началото на „Киномания“ ще даде филмът на Ивайло Христов „Каръци“, който вече е носител на „Златна роза“ и на голямото отличие на Международния московски кинофестивал. Силната актьорска игра и безгрешната режисура извоюваха на лентата правото да бъде представен на голям екран и в Париж до Триумфалната арка.

Шоуто върху култовия албум на Pink Floyd “The wall” също е част от програмата на „Киномания“. След като столичната публика видя шоуто, с което легендарният Роджър Уотърс обиколи света, този месец публиката ще може да гледа и екранизацията.

Няма как да не споменем и новия филм на Уди Алън „Почти нормален“, който също е част от фестивалната програма и със сигурност не е за изпускане. В ролите ще видим Ема Стоун и Паркър Поузи.

Едно от заглавията специално за любителите на италианското кино е филмът „Младост“ на режисьора Паоло Сорентино.

В лентата „Въпрос на истина“ ще видим като екранна двойка двама любими актьори, удостоени с „Оскар“ и то по два пъти – Кейт Бланшет и Робърт Редфорд. Документалната политическа драма за телевизионното предаване, разкрило през 2004 г., че президентът Джордж Буш е успял да избегне военна служба. Журналистите, направили разкритието са уволнени в разгара на грандиозен скандал.

Това са само част от тазгодишните фаворити, които ще видим в рамките на „Киномания“. Откриването с прожекцията на „Каръци“ ще бъде днес в 19.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама