Детелина Николова встъпи в длъжност като областен управител на Добрич

15:26, 12 ное 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детелина Николова, която в продължение на три мандата беше кмет на Добрич, днес встъпи в длъжност като областен управител.

„Уважавам решението на Министерски съвет да работя за област Добрич като областен управител. Поемам тази отговорност и вярвам, че опитът, който имам в местното самоуправление, ще бъде от полза в работата ми“, каза Николова пред журналисти, малко след като получи от предшественика си д-р Маргарита Новоселска символичния ключ на областта. Тя заяви, че ще използва всички създадени контакти и партньорства, подкрепата на народните представители, институции, в т.ч. и от Брюксел. За мен е важно да продължа надграждането с присъщата публичност и прозрачност, както досега в моята работа, като кмет на Община град Добрич, заяви тя. Подчерта, че стартът на новите оперативни програми ще бъде във фокуса на работата й, защото чрез тях ще се даде тласък на регионалното развитие на област Добрич. Тя заяви намерението си да работи за обединяване усилията на всички институции в партньорство с неправителствения сектор и гражданското общество за общото благо.

Детелина Николова честити на избраните кметове и общински съветници в общините от областта и им пожела здраве, успехи и отговорно управление за устойчиво развитие. Тя благодари и на д-р Маргарита Новоселска за досегашната й работа. В отговор на въпрос какво е наложило смяната, Николова заяви, че не може да коментира, тъй като това е решение на Министерски съвет.

Д-р Маргарита Новоселска заяви, че се чувства удовлетворена от това, което се е свършило, но има още много-много да се свърши. „То обаче не зависи само от решенията на областна администрация, зависи от решенията на много по-висшестоящи институции. Когато вече има човек с богат административен опит, в лицето на г-жа Николова, убедена съм, че тези резултати ще се случат и ще има много по-добра среда и за бизнеса, и за всички сфери в живота на хората в нашата област“, заяви досегашният областен управител.

В отговор на въпрос д-р Новоселска заяви, че няма причина да си тръгне от ГЕРБ, тъй като е дълбоко свързана с каузата на партията. Не би предпочела да работи в политическата сфера, тъй като не счита, че е класически политик. Прекалено съм открита, последователна, а политиката е по-сложна, каза тя. И сподели, че ще се концентрира в професионалната си работа.

По повод организирания протест срещу назначаването й, тя коментира, че всеки има право да изрази своето становище, но решението за нейното назначаване е политическо и тя само го изпълнява. Пред областна управа се бяха събрали малка група граждани, които заявиха, че искат да поставят своите въпроси пред Детелина Николова. Тя обясни, че никой не е представял пред нея тези искания. „За мен работата означава директен разговор с онези, които пожелаят и отговори на въпроси, които поставят. С посредници мисля, че прозрачно и отговорно управление не се гради, дори и в полза на гражданското общество, защото самият протест е посреднически“, каза още новият областен управител.

Междувременно създаденото вчера във фейсбук събитие, с което се организираше протест от 17 часа днес пред областна управа срещу назначението на Детелина Николова за областен управител, вече е изтрито.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама