Осъдиха трима пияни шофьори в Русе

15:45, 12 ное 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима шофьори, хванати да карат пияни, са получили присъди от Русенския районен съд. Първият нарушител е спипан да кара във Ветово „Ауди 80“ с 1,88 промила алкохол в кръвта. Това е станало на 7 октомври 2015. Той, както и останалите двама, всеки от тях заловен на различна дата, се признали за виновни и сключили споразумения с прокуратурата, които съдът одобрил.

Ннаказанието на първия е 3 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, 200 лева глоба и лишаване от право да управлява МПС за една година и 3 месеца.

Вторият пиян водач бил хванат в Русе на 27 август с цели 2,47 промила алкохол в кръвта. Той шофирал „Фолксваген Венто“. За извършеното, е о получил 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, както и забрана да сяда зад волана в продължение на 2 години.

От наказанието на двамата се приспада времето, през което са били санкционирани ро същия начин, но по административен ред от полицията, след като са били заловени. Възпитателната работа с тях по време на изпитателния срок е възложена на органите на МВР по местоживеене. Те дължат и разноски по делото.

Третият подсъдим е извършил нарушението на 26 септември 2015 г., отново в Русе. След като се почерпил значително той подкарал „БМВ“. Имал 1,84 промила алкохол в кръвта. За тримата нарушители точното количество алкохол е установено чрез медицинско излследване.

Наказанието на този мъж е пробация. Тя включва задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационния служител в продължителност на 3 години 3 пъти седмично, задължителни периодични срещи с такъв за същия срок, както и поправителен труд с удръжки върху заплатата от 15% в полза на държавата за срок от 1 година.

Одобрените от съда споразумения имат последиците на влезли в сила присъди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама