Полицаи от Шумен се запознаха с холандския опит при разкриването на домови кражби

16:03, 12 ное 15 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Холандски експерти бяха на посещение в България за работа по втори етап на проекта за сътрудничество между България и Нидерландия „Надзор, ръководен от информация”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на ОДМВР- Шумен и ОДМВР- Сливен и представител на ГДНП се запознаха отблизо с  холандския опит за решаване на проблем на местно ниво. На дневен ред е бил поставен проблема с домовите кражби. По време на обучението са коментирани действията на полицията и реакция след сигнал за престъпление от този вид в Холандия и България. Холандските експерти са разказали за механизма, който са създали за взаимодействие между всички институции- полиция, прокуратура и местна власт.

„Ще заимстваме добрите практики за събиране на информация от холандците  и ще ги приложим доколкото е възможно. За нас сигурността на обществото е на първо място. Домовите кражби са проблем  както на местно, така и  на национално ниво. Ще впрегнем всички сили да сведем до минимум посегателствата срещу собствеността“, обобщи директорът на областната дирекция на МВР ст. комисар Ялчън Расим.

Очаква се след края на проекта всички те да бъдат включени в наръчник. За целите на проекта е от особено значение да се привлекат партньори на местно ниво от общината, прокуратурата, медиите и лица, с активна гражданска позиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама