Обучаваха децата в ОДЗ "Славей" в район "Северен" как да се евакуират

16:22, 12 ное 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Практическо занятие за евакуация при аварийна ситуация и/или пожар в сградата имаше днес за децата и служителите на ОДЗ "Славей", съобщиха от администрацията на район "Северен". То се проведе в 10.30 ч. в двора на детската градина. Официален гост на мероприятието бе инж.Ральо Ралев–кмет на район "Северен".

Евакуацията се проведе по всички правила. Всички деца, над 200, както и персоналът бяха изведени от сградата. Изискуемата документация-дневниците на групите, лаптопа с цялата документация на него и печатът на заведението също бяха изнесени. Сградата се освободи за 4 мин. при норматив от 6 мин.

Децата проведоха обучение съвместно с представители на ІІІ РСПБЗН–Пловдив, за правилата и нормите на пожарната безопасност. Разбраха, че не трябва да си играят с кибрит и запалки, и какви са последиците, до които може да доведе една такава игра.

Най-интересна за малчуганите беше пожарната кола, паркирана в двора им, както и специалното облекло на пожарникарите.

Обучението проведе инж.Васил Димитров–началник на група "Държавен противопожарен контрол" при ІІІ РСПБЗН, заедно със солиден професионален екип от пожарникари.

Целта на обучението беше да се създаде оптимална организация, ако възникне аварийна ситуация, до пристигането на специализираните служби на ПБ и ЗН. Също и създаване на трайни навици и умения за овладяване на обстановката и да могат да защитят себе си и околните.

"Важно е децата да бъдат обучавани как да реагират при евентуални аварийни ситуации и да пазят своето здраве и това на приятелите си"–коментира инж.Ралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама