ВМРО и „Атака“ ръка за ръка в Столичния общински съвет

16:45, 12 ное 15 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки че „Атака“ е партия, която рядко получава подкрепа от останалите политически сили, изненадващо в новия Столичен общински съвет (СОС) тя влиза в коалиция. Заедно с общинарите от ВМРО те ще участват в обща група в местния парламент. Това стана ясно на първото заседание на СОС днес.

В местния парламент формация „Патриоти за София“ щяла да настоява за разрешаване на проблемите с бежанския поток и незаконните ромски гета. Друг приоритет на новоизлюпената патриотична група ще е борбата със строежа на джамии в града и региона.

„Идеите са ни общи. Това ни обедини. Но все пак не трябва да забравяме, че в общинския съвет не може да се говори за политически нагласи и партии. Трябва на дневен ред да са каузите и проблемите на града, които трябва да бъдат решени незабавно“, каза пред София Topnovini.bg Карлос Контрета от ВМРО.

Той поясни, че новата формация няма да влиза в ролята на опозиция на другите партии. Целта ѝ е да прокарва аргументирани идеи и предложения, които да бъдат гласувани и от останалите общински съветници.

В миналия мандат на Столичния общински съвет ВМРО имаха един представител. За кратко „Атака“ също имаше двама общински съветници. Година след като встъпиха в длъжност обаче те се отцепиха от партията и станаха независими.

В следващите четири години „Патриоти за София“ ще има петима представители - Николай Пехливанов, Станчо Станков, Виолета Тодоров, Димитър Антов и Карлос Контрера. Освен общински съветник, Пехливанов ще бъде и зам.-председател на Столичния общински съвет.

Другата изненадваща формация в СОС, която стана ясна днес е тази на „Зелените“, „Глас народен“ и „Движение 21“ под названието „Политическа група 5“. Така групите в съвета стават пет с тези на ГЕРБ, Реформаторския блок и БСП.

Тримата, които влязоха в общинския съвет от квотата на Коалиция „Сердика“ - Анета Маринова, Войслав Тодоров и Тодор Цанев, ще бъдат единствените независими.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама