Цветя, дървета, пейки, катерушки изпълниха новия парк на "Богомил" в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

16:57, 12 ное 15 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много нови цветя и дървета, пейки, катерушки, беседки в новия парк на ул. "Богомил" вече радват окото на пловдивчани.

"Засадени са повече от 4000 нови храсти, 4000 сезонни цветя и 120 местни видове дървета - ясен, явор, дъб, чинар, бреза и липа. Оформени са алеи, монтирано е парковото осветление, пейките, чешмата, детската площадка, в момента се оформя алпинеума и се изгражда атрактивна беседка за отдих", заяви кметът на район "Източен" Николай Чунчуков.

Припомняме, че първата копка на новия парк бе направена на 2 септември от кмета на Пловдив Иван Тотев. Площта му е близо 7 декара, финансирането е по Оперативна програма "Регионално развитие", мярка "Зелена градска среда".

Николай Чунчуков днес провери и дейностите по друг мащабен проект в района - строителството на новата детска градина "Чайка". Той констатира, че старата сграда почти е съборена. На нейно място ще бъде изградена модерна градина за почти 200 деца.

Продължаваме с реализирането на проектите в "Източен". Сред приоритетите ни освен парка и новата ЦДГ "Чайка", са ремонти на вътрешнокварталните улици и тротоари, нови места за паркиране, осветление, благоустройство на междублокови пространство, заяви още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама