Стефан Радев: Привличането на инвестиции е приоритет за Община Сливен

17:12, 12 ное 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Приоритетите на новото ръководство на Община Сливен са свързани с решаването на належащите проблеми и привличането на инвестиции“, каза в интервю кметът на Сливен Стефан Радев.

Той заяви, че разчита на професионалистите, които работят в Общината и на неговия екип, който да въведе по-бързо темпо и енергия в управлението на публичните финанси и работата по европейски проекти.

„За съжаление, новините за финансовото състояние на общината не са добри. То е меко казано тежко. Имаме около 15 милиона просрочени задължения. На първо време ще инициираме финансова ревизия, за да знаем каква е базата и да намерим пътища за планиране за следващи бюджетни години и стратегия за работа“.

Кметът информира, че в петък свиква среща с всички директори на общински и държавни училища, на която ще се анализира досегашното състояние на охраната и ще се набележат мерки за повишаване сигурността на децата в училище. Стефан Радев призова гражданите да бъдат активни и да се обръщат към органите на реда при трудни ситуации, защото навременната намеса може да предотврати трагедии, подобни на тази в едно от сливенските училища преди дни. Той подчерта, че общинското ръководство има планове за изграждане на система за видеонаблюдение не само в града, а и по селата, което ще помогне за намаляване на битовата престъпност.

Кметът подчерта, че в Сливен има много проблеми за решаване. Сред тях са довършването на водния цикъл на града, въвеждането на интегриран градски транспорт, решаване на проблеми с ключови инфраструктурни обекти, сред които кръстовището на „Розова градина“.

„Има квартали, които в момента нямат градски транспорт и сме поели ангажимент да осигурим автобусни линии така, че всеки да ползва градски транспорт. По време на предизборната кампания се срещнах с родители на деца с увреждания, които поискаха закупуването на специализиран микробус. Поел съм ангажимент общината да го закупи“, каза Стефан Радев.

Той отново сподели очакванията си за ползотворен и конструктивен диалог между общинската администрация и новоизбрания общински съвет. Радев определи като положителен знак първото гласуване на новия местен парламент, при което с голямо мнозинство за председател беше избран Димитър Митев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама