Фандъкова доволна, че ГЕРБ нямат мнозинство в общинския съвет

17:23, 12 ное 15 / Политика 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Факт е, че общинските съветници от ГЕРБ през този мандат са малко по-малко. Има разнообразие от политически партии и смятам, че това е много положително в демократичното развитие на София и нямам притеснения. Това каза пред журналисти новият стар кмет на София Йорданка Фандъкова.

Според нея е очевидно, че гражданите подкрепят политиките, които досега реализира общинският съвет, но е очевидно, и че хората имат нужда от включването на нови политически сили.

"Времето е малко, трябва да бързаме, за да можем с екипа ми да подготвим навреме проекта за бюджет 2016 и да продължим с работата за града", посочи тя и благодари на политическите сили, които направиха ясна заявка за поведението си на днешното заседание на СОС.

Фандъкова поздрави Венци Мицов и Светльо Витков за влизането им в местния парламент и заяви, че те са дали добра заявка за посоката на решенията, които съветът ще взима. Тя подчерта, че и присъствието на „Зелените“ в местния парламент е много важно.

„Все пак аз отдавна говоря, че се борим за по-зелена София и смятам, че „Зелените“ в общинския съвет ще могат да помогнат много за това“, каза още кметът на София.

Тя благодари и на реформаторите, които заявиха ясно подкрепата си за десните политики. По думите ѝ те ще подкрепят „добрите идеи за София". Фандъкова каза още, че е много положително, че сред новите политически сили в СОС има добри експерти и познати лица.

"Заявките, които дадоха, ми дават основание да смятам, че те ще работят прагматично и ще подкрепят добрите идеи за града", заяви тя .

Кметът на София пожела успех и на единствената политическа сила заявила, че ще е опозиция на другите групи - БСП.

"Надявам се това да не означава отричане на всяка цена. Желая успех, защото за добрата работа има нужда и от добра опозиция, каквато се надявам да бъдат", заключи кметът на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама