Рисунка на зебра се появи на пешеходна пътека в Пловдив

17:34, 12 ное 15 / Любопитно 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рисунка на зебра и надпис "Път на зебрата" се появиха на една от пешеходните пътеки в центъра на Пловдив, видя репортер на Topnovini.bg. Изображението е направено по повод Световния ден за информиране за невроендокринни тумори (10 ноември), който бе отбелязан и в Града под тепетата.

Необикновената "зебра" привлича погледите на минувачите на ул. "Цар Иван Александър", непосредствено пред Дома на културата "Борис Христов". Това е втората нетрадиционна пешеходна пътека в района след "пианото" на ул. "Гладстон".

Както Пловдив Topnovini.bg писа, пациенти, лекари и поддръжници на каузата организираха над 1000 събития по цял свят в опит обществеността да разбере за съществуването на този рядък вид рак. Болестта покоси и компютърния гений Стийв Джобс. Петима на всеки 100 000 души получават диагноза НЕТ всяка година.

Невроендокринните тумори са рядък вид рак и могат да се образуват в различни тъкани и органи из цялото тяло, съдържащи невроендокринни клетки. Повечето от тях се откриват в стомашно-чревния тракт, белите дробове и панкреаса.

Симптомите обикновено са много общи - горещи вълни, диария, нарушен баланс на чревната флора, хронична кашлица, повтарящи се инфекции на белия дроб, кожни обриви. Лекарите съветват, ако се наблюдават посочените симптоми, които се повтарят упорито, пациентите да потърсят мнението на повече специалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама