Ивайло Калфин: Държавният бюджет ще се увеличава с по-добра събираемост на данъците

17:57, 12 ное 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В сравнение с 2015 година държавният бюджет ще се увеличи с 2 млрд.лв". Това заяви тази вечер в Русе министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Той е на посещение в Русенския университет, който отбелязва 70 години от своето създаване с множество инициативи. 

Според вицепремиера, това ще се постигне без допълнително увеличаване на данъците, а чрез по-добрата им събираемост. Очаква се в хазната да влязат допълнително 2 млрд.лв., от които около 400 млн. ще бъдат насочени към социални програми и социалната политика изобщо. 

Ще бъдат заделени още средства за образование, армия и изобщо сектор "Сигурност", в сферата на труда ще се търси по-голяма заетост за безработните.

По-късно министър Калфин присъства и на Тържествено събрание-концерт под надслов „70 години Русенски университет „Ангел Кънчев“. Той изрази своето удовлетворение от високите стандарти, които Русенският университет е поддържал през годините, и пожела на академичното ръководство ползотворна работа и в бъдеще. Сред гостите на концерта са и множество русенски преподаватели, общински съветници, студенти, както и зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама