Хванаха 23-ма бежанци на автомагистрала „Тракия”

19:02, 12 ное 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 23 бежанци са заловени днес на автомагистрала „Тракия”, съобщиха от Районно прокуратура Стара Загора.

Полицаи спрели за проверка товарен автомобил марка „Форд Транзит“ със софийска регистрация, управляван от 47-годишния Славчо И.от София. При подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране, след което бил задържан от патрулиращите полицаи.

При последвалия оглед е установено, че в каросерията на автомобила пътували 23 лица, самоопределящи се като „кюрди”. Те влезли  в България без документи за самоличност. В момента се изяснява тяхната националност. Сред чуждите граждани има непълнолетни лица, сред които и бебе на около една година.

Водачът и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ районно полицейско управление в Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура е извършен оглед на местопроизшествието, претърсване на товарния автомобил и лични обиски на задържаните лице. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Районна прокуратура Стара Загора е започнала и бързо производство срещу Славчо И. за подпомагане на чужденци да преминат незаконно в страната.

Предстои на Славчо И. да бъде привлечен като обвиняем и да бъде задържан в ареста за срок от 72 часа.  Обвинението ще бъде за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс, влязъл в сила на 30 септември 2015 г., че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомагал чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона, чрез използване на моторно-превозно средство за повече от едно лице.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама