Пострадалата на Крушунските водопади жена се възстановява

19:35, 12 ное 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пострадалата при трагедията на Крушунските водопади жена от Плевен се възстановява, но все още е неподвижна. Това разкриха лекари от УМБАЛ – Плевен пред репортер на Топновини. Към момента няма информация дали е била в състояние да даде показания пред разследващите органи, но категорично отказва да се среща с представители на медиите.

Припомняме, че 42-годишната плевенчанка оцеля като по чудо изпод лавината с камъни, които затрупаха нейната приятелка и съпругът й – британец, докато ги е снимала за спомен. Издирването на пострадалото семейство продължи повече от 2 денонощия, а спасителните екипи до последно таяха надежда, че са оцелели.

Преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата в Ловеч започна спешно разследване върху причините за трагедията. Държавните обвинители са категорични, че тук става въпрос за престъпление, довело до смъртта на повече от едно лице, сред които и чужд гражданин. Изискани са всички документи по стопанисване и поддръжка от община Летница, тепърва ще се изяснява кой носи отговорност за обезопасяването на туристическия обект.

Загиналата жена оставя две деца – на 20 и 16 години. Според последната информация, тя и 56-годишният й придружител, са живеели в Северен Лондон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама