Детелина Николова се срещна с протестиращите в първия й ден като областен управител

20:50, 12 ное 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани се събраха на протест пред областната администрация в първия ден от встъпването в длъжност на новия областен управител Детелина Николова. Те бяха издигнали плакати  „Добрич не Ви иска” и „Долу ръцете от Добрич!” Гражданите бяха посрещнати от заместник-областния управител Ивайло Манушев и представители на областна администрация, но те настояха за среща с Детелина Николова.

Събралите се коментираха, че назначението е „безпрецедентен, безскрупулен начин да се намери място за Детелина Николова”, която загуби местните избори срещу кандидата на Реформаторския блок Йордан Йорданов. Сред присъстващите на протеста бяха областният лидер на Атака Атанас Атанасов. „Добрич свали доверието от г-жа Николова и то е видно от миналите избори за кмет и с един административен акт на Министерски съвет, на министър председателя, отново ни се налага, само че този път като областен упправител. Не споделям, че по този начин трябва да бъдат налаги хора на един областен град”, каза Атанасов.Събралите се коментираха, че  не са посочени мотивите за смяната на областния управител. „Градът реши, че не иска г-жа Николова за кмет, а г-н Борисов я назначава за областен управител - защо?”, питаха събралите се.

По-късно Детелина Николова излезе, за да се срещне с протестиращите. Те я питаха какво ще се случи, ако съдебното решение по делото, по което днес започна повторно преброяване на бюлетините, бъде в нейна полза. „Аз вярвам в административната система, най-вече в правосъдната. Тя ще си каже своето решение след всички заседания. Това, което се случва днес - аз встъпвам в длъжност като областен управител по решение на Министерски съвет”, заяви Детелина Николова. И допълни, че ще може да отговаря на въпроса, когато  приключи съдебното дело. „Решението да бъда областен управител е на Министерски съвет и аз го изпълнявам”, каза тя. Запитана дали като член на ГЕРБ ще помага на новоизбрания кмет или ще стопирате негови действия и решения, Николова заяви: "Встъпването ми в длъжност, като областен управител, означава да спазвам законодателството и вменените ми задължения, съгласно закона за администрацията". "Това, което съм направила, като кмет за тези три мандата, промени визията на града и всички ние се гордеем с това. Ако общинските съветници и кмета желаят да им помагаме и потърсят помощ и подкрепа, естествено, като човек, живеещ в този град, ще ги подкрепям”, каза още тя.

   Подписка срещу назначението на Детелина Николова инициират протестиращите.  Те ще изпратят жалба до Министерски съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама