Партиите ще плащат до 5000 лева глоба за непочистени плакати

23:19, 12 ное 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Следизборен хаос възникна с хиляди плакати в големите градове. Вече изтече срокът, в който всички партии трябваше да почистят плакатите си за отминалия местен вот. За това политическите сили имаха цели 7 дни, съобщава „Нова телевизия“.

На много места у нас обаче агитационните материали продължават да разкрасяват стени, табла и билбордове.

В район Подуяне, който в София води първенството по констатирани нарушения, може да бъде видяна цяла стена, налепена с агитационни материали.

Днес столичния инспекторат предостави справка за всички нарушения в рамките на общината с най-интензивна агитация. С най-много непочистени плакати са БСП, ВМРО, Реформаторите и Движение България 21. Общо първите 10 партии, които не са почистили, са оставили след себе си около 1800 плаката. Какво следва оттук нататък - проверихме в София и Смолян.

Обещания, лозунги и лица, които ни наблюдават отвсякъде. Техният срок на годност изтече в момента, в който ЦИК обяви края на изборния ден. Политическите лица от последния вот предизвикват народния гняв не само в София. Най-честото нарушение е скъсан, но неизчистен плакат.

Въпреки че някои партии обжалват глобите, в 90% от случаите съдът одобрява санкцията. Ако не се плати доброволно, парите ще бъдат потърсени от органите на НАП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама