Управляващите ще правят пътна карта за електронното правителство

00:24, 13 ное 15 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътна карта за реализация на Стратегията за електронно управление беше приета на заседание на Съвета за електронно управление към Министерския съвет, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Заседанието беше председателствано от заместник министър-председателя по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, а точката беше докладвана от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, който е и секретар на съвета. 

Пътната карта предвижда още в първия етап на стратегията да бъдат въведени електронни обществени поръчки, електронно здравеопазване и електронно правосъдие. Голяма част от проектите, които се предвижда да бъдат реализирани, ще се финансират с европейски средства. Председателят на Бизнес съвета в Съвета за електронно управление Жанет Захариева изрази подкрепата си за документа и го определи като логичен и последователен.

По предложение на министъра на финансите Владислав Горанов, съветът прие актуализираната секторна стратегия „е-Митници“ и Пътната карта за изпълнение на Секторната стратегия „е-Митници“ (2014-2020 г.).

По време на заседанието бяха приети още Стратегия за централизирано предоставяне на Интернет услуги през мрежата на ИА „ЕСМИС“ и проект за осигуряване на развитието и оптимизацията на системата ИСУН 2020.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама