До 18 ноември приемат документи по проект „Подкрепа за независим живот” в Кубрат

06:57, 13 ное 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В община Кубрат приемат документи по проект "Подкрепа за независим живот", съобщиха от общинската администрация. Желаещите да използват социалната услуга трябва да подадат заявления в срок до 18 ноември, включително. Приемът се извършва в сградата на Общинско предприятие „Социални услуги”, ул. „Страцин” №2. За ползватели на социалната услуга „Личен асистент” могат да кандидатстват хора с увреждания и техните семейства, лица над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

 В срок до 18 ноември ще се приемат и молби от кандидатите за „Личен асистент”. По програмата могат да кандидатстват лица в трудоспособна възраст, отговарящи на едно от следните изисквания: да са безработни; трудово заети, наети или самонаети, които могат да извършват допълнителен почасов труд; неактивни лица (студенти или придобили право на професионална пенсия за ранно пенсиониране - в трудоспособна възраст), които могат да извършват допълнителен почасов труд.

Проектът „Независим живот” се реализира чрез сключен договор между Министерството на труда и социалната политика и община Кубрат. По него 80 лични асистенти ще се грижат за 100 души с увреждания и възрастни над 65-годишна възраст, които не могат да се обслужват сами. Стойността му е близо 500 000 лева, отпуснати по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Проектът ще продължи до края на 2017 година, след което община Кубрат се задължава да поддържа услугите за социално включване в общността или в домашна среда още шест месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама